Problem with Mediaupdate DNS-320

D-Link specific stuff goes here
blamaster
Posts: 1
Joined: Sun Feb 05, 2012 12:33 pm
AV Hardware: DNS-320

Problem with Mediaupdate DNS-320

Postby blamaster » Sun Feb 05, 2012 1:19 pm

Hello,

first the Twonky Mediaserver works really fine. But it seems that there is a bug. If i set the refreshrate of the server to -1 i can´t access the Webinterface after a restart of the Twonky server.

The only solution was a reinstallation of the server. With a refreshrate >= 0 it works fine for me.

But a refresh by a timevalue isn´t a acceptable solution for me.

I installed the Server with the help of the tutorial from this website:
http://wolf-u.li/3789/installation-des- ... w-dns-343/

Any help to solve the problem ?

Twonky_Rick
Posts: 3816
Joined: Wed Nov 19, 2008 1:59 am
AV Hardware: Samsung 650 Series TV (2010), 4.5TB HP MediaSmart server with 100,000 songs, 5) AT&T U-Verse STB, CE form-factor Media Center PC and 6 other networked PCs running TwonkyManager, 2 Sonos ZP80, Sonos S5 speaker, Apple TV (running XBMC), Roku Soundbridge, X-Box 360, Sony PS3, Kodak 10" Wireless Photo Frame, iPhone with PlugPlayer software, Sonos CR-100.
Location: San Diego
Contact:

Re: Problem with Mediaupdate DNS-320

Postby Twonky_Rick » Thu Feb 09, 2012 1:32 am

Can you let me know when version is having this problem?

- Rick
Follow me on Twitter! mostlytech1
Checkout my blog: http://mostly-tech.com/

Paredux
Posts: 1
Joined: Fri Feb 10, 2012 9:22 pm
AV Hardware: D'Link DNS-320, WD TV Live Plus

Re: Problem with Mediaupdate DNS-320

Postby Paredux » Fri Feb 10, 2012 9:29 pm

Hello,

I have the same problem. If i set the refreshrate of the server to -1 and I can´t access the Webinterface after a restart of the Twonky server. The only solution is a reinstallation.

I have this problem from vers. 6.0.35 and now I have installed the vers. 6.0.39 and the same problem. (No updated from v.3.0.65, the v.6.039 is a clean installation).

User avatar
parnott
Posts: 326
Joined: Mon Sep 20, 2010 9:55 pm
AV Hardware: Twonky, WDTV Live, XBMC (Linux & Windows)

Re: Problem with Mediaupdate DNS-320

Postby parnott » Mon Feb 13, 2012 11:51 pm

Kernel inotify support is what is used when scan time is set to -1 on Linux.

According to this thread on a DNS hacking forum (http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=6653) there is a bug in the implementation of inotify in the DNS-320 OS.

Chances are the bug is crashing Twonkyserver.

Twonky_Rick
Posts: 3816
Joined: Wed Nov 19, 2008 1:59 am
AV Hardware: Samsung 650 Series TV (2010), 4.5TB HP MediaSmart server with 100,000 songs, 5) AT&T U-Verse STB, CE form-factor Media Center PC and 6 other networked PCs running TwonkyManager, 2 Sonos ZP80, Sonos S5 speaker, Apple TV (running XBMC), Roku Soundbridge, X-Box 360, Sony PS3, Kodak 10" Wireless Photo Frame, iPhone with PlugPlayer software, Sonos CR-100.
Location: San Diego
Contact:

Re: Problem with Mediaupdate DNS-320

Postby Twonky_Rick » Tue Feb 14, 2012 12:21 am

Thanks for letting us know about this Parnott. I'll forward this to our developers so they're aware of it.

- Rick
Follow me on Twitter! mostlytech1
Checkout my blog: http://mostly-tech.com/

Twonky_Rick
Posts: 3816
Joined: Wed Nov 19, 2008 1:59 am
AV Hardware: Samsung 650 Series TV (2010), 4.5TB HP MediaSmart server with 100,000 songs, 5) AT&T U-Verse STB, CE form-factor Media Center PC and 6 other networked PCs running TwonkyManager, 2 Sonos ZP80, Sonos S5 speaker, Apple TV (running XBMC), Roku Soundbridge, X-Box 360, Sony PS3, Kodak 10" Wireless Photo Frame, iPhone with PlugPlayer software, Sonos CR-100.
Location: San Diego
Contact:

Re: Problem with Mediaupdate DNS-320

Postby Twonky_Rick » Tue Feb 21, 2012 1:55 am

Status update:

I received this message from one of our engineers:

inotify was often a problem on older systems. Depending on the version of the Linux Kernel that is used we had to make some adaptations for TwonkyServer. It would help us to know if inotify worked with older releases of TwonkyServer?

We probably won't be able to address this in TS 6.0, but we have created a ticket of this so that we track it as a known issue:

To check status on this issue in the future, please ask about DLNA-6982

- Rick
Follow me on Twitter! mostlytech1
Checkout my blog: http://mostly-tech.com/


Return to “D-Link DSM...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron