can't watch videos

Discussion of Denon clients.
teppy
Posts: 2
Joined: Sat May 23, 2009 3:44 pm
AV Hardware: denon 3808 CI

can't watch videos

Postby teppy » Sat May 23, 2009 3:51 pm

i have been able to listen to my itunes music from my mac since getting twonky. i just tried to watch a music video. the denon reciever sees the video, but it says on the side of it (not play). it also says this nest to photos too. i checked in my itunes preferences to make sure that sharing was enabled for videos, and it is. i dont know what to check next. any ideas? anyone?

ScribeTribe
Posts: 16
Joined: Tue Jan 27, 2009 11:14 pm
AV Hardware: Denon 3808 CI, Xbox 360, Samsung BD-P2550, Windows Vista, Windows XP, iMac, iPod Touch, Twonky Media Server, Nero, Windows Media Player 11, Windows Media Center

Re: can't watch videos

Postby ScribeTribe » Sat May 23, 2009 9:13 pm

I don't know which Denon AVR you're using, but my understanding is that Denon AVRs do not support video or photo streaming playback via their Ethernet connection. The Denon Ethernet music server ("Denon Network Audio") is compatible with audio files only. You'd need something else besides a Mac-to-Denon Ethernet connection for streaming video files (Slingbox, Xbox 360, PS3, or somethin'). The "Music/Video (not play)/Photos (not play)" display on the Denon is showing you what you've shared on the network, but the "(not play)" part is indicating incompatible formats.

teppy
Posts: 2
Joined: Sat May 23, 2009 3:44 pm
AV Hardware: denon 3808 CI

Re: can't watch videos

Postby teppy » Sun May 24, 2009 6:40 pm

i have the denon 3808 CI. i will have to look into this some more. thanks.

bmorgan
Posts: 4
Joined: Sun Jun 28, 2009 3:15 am
AV Hardware: Denon AVR-4308ci

Re: can't watch videos

Postby bmorgan » Sun Jun 28, 2009 4:39 am

I have an AVR-4310ci and also cannot play videos via DLNA/Twonky. The video folder displays "(not plays)" and sure enough, all attempts to play those files only show a crude still image. I am able to play them all (except for mp4s) from 4 other PCs on my LAN.

PeeBee
Posts: 392
Joined: Sat Jun 13, 2009 12:16 pm
AV Hardware: Buffalo LS Pro; PS3; Samsung LE37B650

Re: can't watch videos

Postby PeeBee » Sun Jun 28, 2009 7:01 pm

teppy wrote:i have the denon 3808 CI. i will have to look into this some more. thanks.


The clients.db file says that the denon 3808 is music-only (AV:M):

ID:080
NA:DENON AVR-3808
AV:M
DD:AVR-3808
DB:FIX


bmorgan - what do you have your 4310 set to on the Media receivers config page as there isn't an entry in the clients.db specifically for the 4310?

PB
Samsung LE37B650T2WXXU; Liteon 5055GDL+ HDD/DVD Recorder; Playstation 3; Iomega Screenplay HD 500GB; Buffalo Linkstation Pro LS-320GL (running Twonky 6.0.30, SqueezeBox Server 7.6 and acting as a Print Server)

bmorgan
Posts: 4
Joined: Sun Jun 28, 2009 3:15 am
AV Hardware: Denon AVR-4308ci

Re: can't watch videos

Postby bmorgan » Sun Jun 28, 2009 11:26 pm

In the clients.db file, the only section mentioning Denon at all is this:

>>
NA:DENON
DD:DENON
XM:CANNOTREGISTERDEVICE
DB:FIX

That doesn't look too promising

Just found this: DMRs which can be controlled externally by TwonkyMedia manager
Denon AVR-4308 (audio-only)
Denon AVR-5308 (audio-only)
Here: viewtopic.php?f=24&t=5960 dated 1/4/09

Is that subject to change or is it a limitation of the receiver?

PeeBee
Posts: 392
Joined: Sat Jun 13, 2009 12:16 pm
AV Hardware: Buffalo LS Pro; PS3; Samsung LE37B650

Re: can't watch videos

Postby PeeBee » Mon Jun 29, 2009 12:28 am

Here's the certificate from DLNA.org:

http://certification.dlna.org/certs/REG82325221.pdf

Audio only, DLNA 1.0 compliant.

PB
Samsung LE37B650T2WXXU; Liteon 5055GDL+ HDD/DVD Recorder; Playstation 3; Iomega Screenplay HD 500GB; Buffalo Linkstation Pro LS-320GL (running Twonky 6.0.30, SqueezeBox Server 7.6 and acting as a Print Server)

bmorgan
Posts: 4
Joined: Sun Jun 28, 2009 3:15 am
AV Hardware: Denon AVR-4308ci

Re: can't watch videos

Postby bmorgan » Mon Jun 29, 2009 1:03 am

Thanks, very helpful. I looked up my Blu-ray player (LG BD390) on that site and it shows 1.5 compliance and will play most videos, just not mp4s. Who is most likely the culprit there?


Return to “Denon”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests